Za pozwoleniem
Mono, pozwoliłem sobie umieścić jego nowinkę z żerania w odpowiednim temacie. Cytując:
Wczoraj o 10:15 w Radiu Rzeszów mieliśmy okazję pogadać trochę o 8-bitowcach. W audycji uczestniczył Kaz (AtariOnline), Jad (Avalon), Michał Piętal (Politechnika Rzeszowska) i ja - atarowiec Skoncentrowaliśmy się na komputerach i za mało było o konsolach (właściwie tylko mała wzmianka), ale to zorientowałem się poniewczasie i następnym razem się to naprawi. Jakby ktoś chciał posłuchać konwersacji to podrzucam linka:>>
https://radio.rzeszow.pl/audycje/czy-sprzety-retro-przejma-rynek(gdyby ktoś zechciał sobie pobrać całość materiału w formacie mp3 i odsłuchać poza stroną, to zapraszam do klikania
TUTAJ)
Na koniec chciałem tylko dopisać, iż moim zdaniem retro, jako całość zjawiska, zarówno komputery, konsole jak i styl, już od dłuższego czasu zauważalnie przeniknęło do naszego życia i spotyka się z coraz większą akceptacją społeczeństwa, bo już nie na zasadzie ciekawostki, czy sentymentu (tego oczywiście też, szczególnie dla nas przede wszystkim), ale jako patent na życie, takiego wiecie, już bez skrępowania, że to jakieś "dziecinne wygłupy", patent, który pozwala ludziom zatrzymać się, popatrzeć, posłuchać i pomyśleć - hm, rzeczywiście, coś w tym jest.