Dorwałem na aliexpress całkiem ciekawego klona
ZOGA nes-108
Obudowa konsoli to kopia 1:1 NES-101 (edit :p) , jakośc obudowy 5/5 nic nie trzeszczy, plastik bardzo twardy
To samo można powiedzieć z padami, które obudową wyglądaja jak kości ale mają dodane przyciski autofire. O dziwo krzyżak śmiga wysmienicie!
Środek wiadomo NOAC z możliwością przelutowania zworek na przełaczanie systemu PAL clone/NTSC, dodany dodatkowy kwarc + przełacznik pal/ntsc by krzysiobal - dzięki ziomo
Niestety org. tasiemka łącząca NOAC i plytke z zasilaniem/kontrolerami odrazu sie poddała wiec musiałem kazdy kabelek polutowac oddzielnie wiec powstała lekka pajęczyna ale wsio działa git
Skład zestawu:
- Konsola ZOGA Nes-108
- dwa pady
- zasilacz 5v 300mA ! (krzysio informuje aby lepiej nie podlaczac pegasusowych 9v, gdyż spali konsole - niema zadnych zabezpieczen przed innymi napięciami)
- kabelek composite
Można dokupic do zestawu różne składaki typu 500in1, platinum 852in1. Testowane działają bez problemu i w PAL i w NTSC
Obraz jest ok brak pionowych pasów, dzięk jak na moje ucho też git chociaż niemam do czego porównać bo org. NES poszedł wek ;/
Także konsolka jak najbardziej OK da sie grac
poszprejuje na kolory tęczy i bedzie gitara ^^
tukej wincyj zdjęc
https://drive.google.com/drive/folders/19YmDyCEnDUmTl5zgeHIqaKDKIZoz9Itt?usp=sharing