Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Hi-score / Robocop 2
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Krisuroku dnia Dzisiaj o 19:53:18 »
Robocop 2

Rozpoczynam zabawę z wynikiem: 3.721.400.

1. Krisuroku - 3.721.400
2.
3.

2
Hi-score / Odp: Sky Destroyer
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Krisuroku dnia Dzisiaj o 18:14:40 »
Nieznacznie poprawiłem swój wynik na: 1.447.450 :P
3
Hi-score / Odp: Tetris 2 Bombliss
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Verteks dnia Dzisiaj o 17:03:59 »
Chiyoko, tak to jest jak grasz ostro na Tetrisy, dłuższa pustynia i nie wiadomo co robić z tymi śmieciami co spadają.

Klocek Gameplay do ocenki, bardziej dla siebie samego ale posłucham mądrzejszych od siebie: https://youtu.be/HGbSNGP2uoo

Tylko 177.358 aaale w tej rozgrywce chodziło mi to, żebym nauczył się patrzeć jednym okiem na następny element, a drugim na planszę. Wychodziło tak sobie. W tej kwestii zachodni Tetris na NES jest przystępniejszy, bo następny klocek jest wyświetlany na boku.
Druga sprawa to liczenie w głowie co mogę zrobić z obecnym / następnym elementem, kombinuję różne obroty które na pierwszy rzut oka nie wyglądają sensownie ale w połączeniu z następnym elementem zostawiają ładną planszę, bez spike'ów albo bez zatkanej studni.
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Verteks dnia Dzisiaj o 14:53:00 »
Dołączam do ekipy jednomilionowców oraz jednocześnie dołączam do ekipy dwumilionowców.

2.242.700

Wideo: https://youtu.be/ZtEUn0XAOHg

Mam za niską skuteczność trafiania w wyspę na tą chwilę aby był lepszy wynik punktowy.

Mcin, mamy podobne grabbery, oceń sam. U mnie: powyższe nagranie to godzina rozgrywki, wielkość pliku wynikowego 257MB.
OBS, Video Capture Device: 720x576, 30fps, brightness - 80, contrast - 127, saturation - 127, hue - 0, gamma - 0.
OBS, settings -> output -> recording: Recording format - Fragmented MP4, Video Encoder - FFMpeg VAAPI H.264, Rate Control - CQP, QP - 28 (wyżej = gorsza jakość).

Obraz z grabbera jest taki mierny że widzę potencjał żeby OBS jeszcze bardziej dokręcić a strata jakości byłaby żadna / minimalna ale taka wielkość pliku już mnie satysfakcjonuje.
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Krisuroku dnia Października 12, 2024, 22:58:52 »
Po ciężkich próbach, udało się uzyskać wynik 1.103.850 :).
6
Hardware / Odp: Gruzińskie Noce, czyli Nerdy Nights po polsku [Tutorial o pisaniu gier]
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mcin dnia Października 12, 2024, 21:57:18 »
Miałem też zarzucić, bo pochłaniam ostatnio twórczość tego autora - bardzo treściwy i prosto przekazany temat, w stylu programów DIY z telewizorka kiedyś co były. Temat o Famicomie ciut bardziej szczegółowo, aż do etapu wchodzenia w konkrete połączenia WEWNĄTRZ 2A03 czy PPU - więc bez obawień, że będzie to, co już znacie.
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mcin dnia Października 12, 2024, 21:55:13 »
Z tego, co pamiętam, po jakimś czasie wyspa znika, a każdy kolejny poziom jest ciut trudniejszy.
Ustawienia w OBS są neutralne, może się kabelek obruszył przy graberze aliboco... W innych grach nie wyglądało tak źle, może to duża ilość jasnego zabija wbudowany soft tej zabawki...
8
Hardware / Odp: Gruzińskie Noce, czyli Nerdy Nights po polsku [Tutorial o pisaniu gier]
« Ostatnia wiadomość wysłana przez MWK dnia Października 12, 2024, 20:28:35 »
Również jako dodatek, linka do cyklicznie powiększającej się playlisty pewnego fajnego ziomusia (nawet podobny jest trochę do CJ-a 8)), który bardzo dokładnie i w przystępny sposób pojaśnia na temat wszystkich aspektów konsoli:

>> What's Ken Making - Inside the Famicom
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Verteks dnia Października 12, 2024, 11:28:25 »
Strasznie zjechana jakość obrazu, jakie masz ustawienia OBS? Jak na moje to za jasno.

Pierwsze nurkowanie piękne, torpeda puszczona w kierunku wyspy w ostatnim momencie.
Przed milionem unik fantastyczny, wyratowane o piksele.
Ostatnie żyćko to nawet nie widzę co trafiło w samolot.

Najciekawsze jest dla mnie celowe zatapianie samolotu po strąceniu kilku bombowców. Ja trzymałem się góry ekranu do oporu, dopóki strącasz bombowce to inne samoloty nie strzelają a do tego ataki z dołu ustają jak się dobrze ustawisz.

Ogółem bardzo ładnie. Jak już wymieniamy się uprzejmościami - to nie ja przechodzę Recca 92 tak sobie o bez wysiłku. W Recca latanie, w Sky Destroyer latanie, przecież to to samo.

Spora część wyzwania wynika z tego aby cały czas mieć w głowie gdzie jest wyspa co by odzyskać stracone życie w razie awarii.
10
Hi-score / Odp: Chack'n Pop
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lio dnia Października 12, 2024, 08:07:24 »
Różowe wieloryby...ja pierdole...
Strony: [1] 2 3 ... 10