Dzięki

Tak więc, wczoraj przyszedł mój N8 Pro. Tak jak pisałem wcześniej, na stronie Stone Age Gamer miałem problemy z płatnością, tak więc zamówiłem na innej stronie: Retro Towers.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Po jednym wieczorze grania o produkcie mogę wypowiadać się w samych superlatywach. Dla rozważających zakup przedstawię plusy i minusy zamówienia kartridża z Wielkiej Brytanii.
Plusy:
+ Duży plus za prędkość działania, zamówiłem 08.12. przed północą. Rano 09.12. sprzedawca nadal przez Royal Mail paczkę, a 16.12. już była u mnie. Prędkość dzialania w okresie przedświąteczny mozna porównać do teleportu

+ Przesyłka nadana w opcji tracker and signed. Przez cała drogę paczki miałem wgląd gdzie jest. Śledzenie na stronie Royal Mail, która po wylocie paczki z GB automatycznie przenosi do trackingu GLS.
+ W Polsce dostarczona przez kuriera GLS.
+ Rabat 5% na kejne zakupy plus punkty do wykorzystania na stronie sprzedawcy.
Minusy:
- najwazniejszym dla mnie minusem jest wysłanie przez sprzedawcę kartridża bez kartonika, w kopercie bąbelkówej, tak że paczka mieści się w skrzynce pocztowej. Sprytne, ale ze względu na wartość przedmiotu gąbka w kartoniku na pewno zapewnia lepszą ochronę.
- Mimo, że na stronie w paru miejscach podaje się numer telefonu to sprzedawca nie umieszcza go na paczce, tak więc kurier nie ma kontaktu z odbiorcą.
- Ze względu na wielkość paczki kurier umieszcza ja w skrzynce pocztowej. W bloku zawsze jest możliwość, że wrzuci nie do tej skrzynki co trzeba... Dla mieszkających w domach, gdzie skrzynka znajduje się na powietrzu, w przypadku deszczowej, wilgotnej pogody może dojść do nieprzewidzianych wypadków.
- ostatni minus to troszkę wyższa cena w porównaniu do Stone Age Gamer, ale przy dzisiejszym kursie funta jest to parędziesiąt złotych.
Mam nadzieję, że powyższe wskazówki pomogą tym, którzy przymierzają się do zakupu N8 Pro. Powodzenia i miłego grania!