Tytułem wstępu - zawsze lubiłem tę grę i ma bardzo ciekwy tryb multiplayer. Na osiedlu nie miałem sobie równych
Zdziwiło mnie to, że nigdy (a może się mylę?) nie było żadnego konkursu w tą grę na zlocie. Postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce. To będzie mój debiut.
Kiedy?15 maj - sobota; godz. 16:00
Gdzie?Remiza zlotowa - rzutnik
System rozgrywekLosowanie - system drabinkowy.
Pojedynek 1 vs 1 na jednej trasie.
W przypadku nieregularnej liczby osób, ktoś może mieć "szczęśliwy traf" (automatyczne przejście do dalszej rundy) lub ktoś może walczyć przed turniejem w pojedynku dodatkowym o prawo do gry w turnieju głównym.
Przebieg rozgrywkiPrzed pojedynkiem dwóch osób, rozlosowana zostaje trasa na jakiej będą walczyć. Do wyboru z losowania jest 10 tras:
biurko
biurko pro
stół bilardowy
stół bilardowy pro
pokój dziecięcy (czołgi)
piach
te zderzające się
wanna
na stole kuchennym
helikoptery
Grać można tylko dwoma postaciami (najlepszymi), czyli: Boonie i Spider.
Po losowaniu zaczyna się rozgrywka główna. Mam nadzieję, że samej rozgrywki multiplayer w tej grze nie muszę tłumaczyć
Wygrać można na 3 sposoby:
- po zdobyciu wymaganych bonusów przed ukończeniem wyścigu,
- po zdobyciu przewagi bonusów i przejechaniu wyścigu (3 okrążenia),
- po zdobyciu "złotego bonusu", gdy po 3 okrążeniach jest remis.
I w ten sposób systemem drabinkowym dotrzemy do finału, gdzie zmierzy się dwóch najlepszych.
Nagrody?Ponieważ to moja pierwsza atrakcja na zlocie, nie wiem czy wszystko przebiegnie tak jak to widzę oczami wyobraźni. Jeśli wszystko wyjdzie ok, to będę chciał kontynuować turniej na kolejnych zlotach. Wtedy też ewentualnie pomyślę o lepsiejszych nagrodach. Na pierwszej edycji nagroda będzie tylko dla zwycięzcy i będzie to prawdopodobnie jakiś symboliczny puchar z grawerem
Jak ktoś ma jakieś pytania, sugestie to piszcie śmiało.