Update z Baccary:
- tutaj:
https://drive.google.com/folderview?id=1IEpeyFFuI2nbqxh7Q6QiOX-iSbPaN1pL (już jest do folderu dostęp dla wszystkich)
więcej zdjęć i dwa filmy z dzisiaj. Jest tam pokazana kuchnia, parking, weranda pod zadaszeniem, wkręty na banner, sleeproom (to to zdjęcie z wielkim lustrem - ta przestrzeń będzie na spanie) i główna sala na party;
- sala zaczyna wyglądać, była tam jakaś rodzinna impreza ostatnio, jest czyściej, ale główne sprzątanie przed naszym party jeszcze się odbędzie,
- budynek świetnie trzyma niską temperaturę. Solidna architektura lat 60 mocno oddziela od skwaru na zewnątrz. Weźcie pod uwagę to, że śpimy na kamiennej podłodze - karimaty pod materac to mus!
- dostaliśmy info od właścicieli że w miejsce informacji na słupach i ulotek w skrzynki sąsiadów lepiej z wyprzedzeniem dać znać policji, bo takie zwyczaje tam mają. Teraz Błędów to bardzo ciche miejsce - w ciągu 2h widzieliśmy trzy osoby na głównej ulicy miasta, ale miewają tam festyny które ściągają całe okoliczne wsie i miasteczka,
- w Błędowie jest i sklep elektroniczny, i biedronka, i top market, i bankomat, i ryneczek z warzywami w piątki. Brakuje gastro... Ale syn właścicieli ma catering na piętrze, Rocket sprawdza czy i jak możemy u nich robić zamówienia na zlocie (ja się na to pisze oporowo, będzie jedzenie z bani). Z drugiej strony - w okolicznych miejscowościach jest sporo małej gastronomii która nam dowiezie żarcie. Osobiście sprawdziliśmy pizzerie Diavolo w Grójcu, prawidłowa pizza typu polskiego, i przy większym zamówieniu chętnie nam dowiozą do hotelu,
- robimy dwa dni organizacyjne. Pierwszy zrobimy w weekend przed zlotem, wtedy zawieziemy tam większość sprzętu, zrobimy kontrole czystości, i ogarnięcie banneru który zasłania nas przed rzeczywistością z miejscową drukarnią,
- do zwożenia sprzętu zaangażowałem Spajdera i Pieseua - odezwę się na priv panowie do Was i do całego składu organizacyjnego (czyli jeszcze Rocket, Robi, Pieseu, Pawgal). Jeśli ktoś ma chęć pojawić się na dniu zero (czwartek 7 lipca), przyjmę z otwartymi ramionami, na miejscu będzie do zrobienia bardzo bardzo dużo,
- błędnie założyłem dojazd do Błędowa - w grę wchodzą tylko PKSy z Grójca i Warszawy, a w Grójcu nie ma PKP. Z jednej strony dlatego chce z Rocketem zorganizować busa który przerzuci ludzi hurtowo (otworzyłem na to wątek - zobaczymy czy są chętni), z drugiej strony proszę aby każdy kto chce ruszyć PKSem kupił bilet z wyprzedzeniem. Dwa razy zastanowcie się nad obłożeniem bagażem przed spakowankem bo podróż z telewizorem w tych warunkach może się nie udać. Nas dzisiaj PKS oszukał, bo jednak z Warszawy nie ruszał dzisiaj żaden do Błędowa...
- kolejny duży update organizacyjny na tydzień przed imprezą, przy następnych odwiedzinach a lokacji,
- mamy plakat zlotowy od Piła*T! Na miejscu będzie miał parę egzemplarzy doskonalej jakości druku do kupienia: