Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Wydarzenia w klimacie retro / Odp: Kraków Arcade Museum - fotorelacja
« Ostatnia wiadomość wysłana przez daf dnia Dzisiaj o 10:17:35 »
Po skończonym czasie udaliśmy się jeszcze (poprawić) do Pubu "Omerta" w centrum przy wymownej ulicy Kupa 3 (...)

Haha, z ciekawości aż musiałem to sobie wygooglować i rzeczywiście - Kupa 3 jak w mordę strzelił.
2
Hi-score / Odp: Abadox
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Krisuroku dnia Dzisiaj o 10:02:30 »
W sumie to 9 lutego tego roku, udało mi się zdobyć skromne 57.390.

3
Opisy i recenzje gier / Odp: Contra Force
« Ostatnia wiadomość wysłana przez sdm dnia Września 09, 2024, 22:03:46 »
Ciekawy film o tej grze, w którym omawiane jest dlaczego ta gra spowalnia:

4
Hi-score / Odp: Abadox
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Zelas12 dnia Września 09, 2024, 20:45:02 »
Odważyłem się zagrać w gierkę. Na początku muszę pogratulować skilla Mejsowi. Że chłopu się chciało to szok. Generalnie jak masz upgrade to jesteś mistrz. Dopóki nie skusisz. Później to są schody przynajmniej dla mnie. Nie zrobiłem zdjęcia bo score znika i się później nie pojawia. Wiadomo że na krzywy ryj ciężko wieżyc ale cóż wbiłem 31k i na chwilę obecną to mój max😂co dyrekcja z tym zrobi to pozostawiam w ich rękach. Zagrałem żeby zgarnąć 2 pkt i tylko dlatego :)
5
Hi-score / Odp: Circus Charlie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Zelas12 dnia Września 09, 2024, 20:01:37 »
Wskakuje na cyrkowe podium. 95550
6
Hi-score / Odp: Baltron
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Zelas12 dnia Września 09, 2024, 20:00:23 »
Musiałem :)
7
Jeszcze więcej o grach / Odp: Turówki RPG?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez YERZMYEY dnia Września 09, 2024, 08:38:28 »
Oooo, niektórych nie znałem; wielkie dzięki!

PS: Silver ma wejście na micro SD, więc akurat format carta tu nie ma znaczenia; wszystko łyknąć powinien.

Pzdrrr.
8
Demoscena i gry homebrew / Coolboy Multirom Builder - zrób własny multicart!
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Verteks dnia Września 08, 2024, 19:38:44 »
Jakiś czas temu Krisuroku podrzucił mi temat, że istnieje możliwość zbudowania własnej składanki gier. Tutaj szczegóły i readme: https://github.com/ClusterM/coolboy-multirom-builder

Autor obiecuje:
- do 1536 gier na składance,
- własne menu, własna kolejność w menu,
- własny obrazek na górze składanki,
- do trzech ukrytych gier pod kombinacją klawiszy,
... i kilka innych rzeczy.

Taką składankę ma się dać wysłać chińczykowi żeby nam wgrał na kartridż ale to nasza odpowiedzialność żeby znaleźć taką ofertę na Aliexpress lub gdziekolwiek indziej - podane są wytyczne co powinien mieć taki kartridż żeby była 100% kompatybilność.

Temat miał zacząć się postem o tym, jak taką składankę zrobić ale tak nie będzie. Nie mam pojęcia w czym jest problem, a autor też nie raczył odpowiedzieć takiego noobowi jak ja. Może komuś z Was uda się zbudować poprawny ROM. U mnie na Linuxie wywala się program make:
Makefile:131: *** target pattern contains no '%'.  Stop.Ktoś bardziej oblatany ode mnie w temacie makefile ma pomysł w czym problem?

Wasze zdanie: hit czy kit?
9
Hi-score / Odp: Pac-Man
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Verteks dnia Września 08, 2024, 15:04:45 »
53.430

Taki klasyk i pięć lat leżał odłogiem...

Aktualizacja: 84.970

Jest progres, wjeżdżają już ostre taktyki. Po co twórcy dodają jakieś tam nowe plansze w tych wszystkich grach, wystarczy jedna i co rundę modyfikować inne czynniki - to znacznie zmienia rozgrywkę.

Nagrywka jeszcze nie teraz, niespecjalnie jest co oglądać. Obiecuję przy kolejnej poprawie wyniku.

EDIT: rzuciłem okiem na nagrywkę Gustlika - byłem trzy plansze dalej, zatem juz wiem że muszę przyłożyć się bardziej do "kontroli tłumu" w celu koszenia 200 + 400 + 800 + 1600.
10
Demoscena i gry homebrew / Odp: Seria Candelabra Chronicles: Rise of Amondus, Mad Wizard, Estocerro
« Ostatnia wiadomość wysłana przez daf dnia Września 08, 2024, 12:54:45 »
Ło panie, coś mi mówił wygląd tego kartridża... To gra, o której pisałem do Pegagruzu nr 2 w... 2014 roku. Ostatecznie tekst trafił jako post, tu na forum.
http://forum.contrabanda.eu/index.php?topic=114.0
Strony: [1] 2 3 ... 10