Promil Ramadanu - Degustacja
*

Offline Mcin

  • ***
  • 816
  • أَلْقُنْتْرابَنْديطا
Promil Ramadanu - Degustacja
« dnia: Czerwca 02, 2022, 21:09:14 »
Był Mocz Lucyfera. Był Cebulion. Pewnie jeszcze parę innych, o których się nie dowiedziałem. Spróbuje swoich sił proponując napitek, którego próbuje się raz, i długo żałuje.

W dzień poszczą, a gdy tylko słońce zajdzie i Allah nie widzi, pija owoc pracy drożdży fermentacyjnych, przez Koran zakazany, aby nadać światu słodycz, a rzygom kolor.




Cytuj
Wrzuć torebkę błyskawicznego napoju lukrecjowego Ramadan do szklanki zimnej wody i odczekaj 4-7 minut, aby delektować się smakiem lukrecji.
Skład: Korzeń lukrecji, czysty ekstrakt z korzenia lukrecji.
Bez konserwantów i GMO.
Wyprodukowano w Damaszku

Jak się domyślacie, wody to będzie w tym max 60%

Będą na to chętni?

Zastanawiam się też nad sposobem przygotowania. Zalać hehe "wodą" na te kilka minut, czy też wcisnąć do butelki i niech nasiąka przez miesiąc?

*

Offline dziat

  • *****
  • 1172
Odp: Promil Ramadanu - Degustacja
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 02, 2022, 21:15:27 »
Chętnie spróbuję bo lubię lukrecję! Ja na Twoim miejscu bym to ulikierzył, wrzucił do 40% roztworu - ważne, aby to był czysty, rozcieńczony spirytus ratyfikowany najwyższej mocy - do tego cukru, ważne aby brązowego, wedle uznania, tak aby lukrecji jeszcze pozostało w smaku. Po składzie wygląda na cierpkie, ale nie można tej cierpkości zbytnio przykryć

*

Offline OsA

  • ***
  • 587
    • #58OsA
Odp: Promil Ramadanu - Degustacja
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 02, 2022, 21:28:13 »
Ołlll fak, nienawidze lukrecji, ale łatwo mnie namówić na alkohol.



Nie wiedzieliśmy, że tworzymy wspomnienia. Po prostu dobrze się bawiliśmy.

*

Offline Preki

  • **
  • 431
Odp: Promil Ramadanu - Degustacja
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 02, 2022, 21:30:51 »
Myślę że mocz lucyfera to szczyt dna, albo dno szczytu - chyba nic nie może być bardziej hardkorowego od wyrobu Osy. Spróbuję tego ramadanu, choć nawet nie wiem co to jest to ta lukrecja.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2022, 21:33:41 wysłana przez Preki »

*

Offline Mcin

  • ***
  • 816
  • أَلْقُنْتْرابَنْديطا
Odp: Promil Ramadanu - Degustacja
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 02, 2022, 22:06:06 »
Chętnie spróbuję bo lubię lukrecję! Ja na Twoim miejscu bym to ulikierzył, wrzucił do 40% roztworu - ważne, aby to był czysty, rozcieńczony spirytus ratyfikowany najwyższej mocy - do tego cukru, ważne aby brązowego, wedle uznania, tak aby lukrecji jeszcze pozostało w smaku. Po składzie wygląda na cierpkie, ale nie można tej cierpkości zbytnio przykryć

Czyli nie dorzucać do wódy, tylko spirytus + woda. Ok. Idę do sklepu. Woda kranowa, mineralna, źródlana czy destylowana?

Wariant likierowy nie za bardzo mi pasuje na tę okoliczność, ale mogę zrobić albo 2 butelki, albo przekazać torebki, żebyś to zrobił wedle uznania.

*

Offline dziat

  • *****
  • 1172
Odp: Promil Ramadanu - Degustacja
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 03, 2022, 08:30:09 »
Zobacz w necie na proporcje i wodę z której powinno to być. Jak mi smak siądzie to torebeczki przyjmę a i owszem!

*

Offline Duobix

  • **
  • 190
Odp: Promil Ramadanu - Degustacja
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 03, 2022, 10:31:24 »
>alkohol
spróbować spróbuję, ale czy mi lukrecja smakuje, to tylko już Allah wie.

*

Offline Mcin

  • ***
  • 816
  • أَلْقُنْتْرابَنْديطا
Odp: Promil Ramadanu - Degustacja
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2022, 23:51:39 »

WodaWóda nabrała już odpowiedniej barwy, strasząca głębia mroku w cieniu, a pod światło kusząca ciemnym bursztynem. Ażeby nadać napojowi sznytu i blasku, a moc wschodnich smaków przełamać lokalnym kolorytem, spirytus ze Spoołem rozrobiłem ze źródlaną wodą oligoceńską z ujęcia w Ciemnem.


Nie wiem co będzie, może nawet, o zgrozo, wyjdzie dobre. Ale liczę na to, że się wszyscy porzygamy.