Classic Tetris World Championships (CTWC)
*

Offline MWK

• Asystent Administratora
  • 1354
    • www.mwkpegasus.prv.pl
Classic Tetris World Championships (CTWC)
« dnia: Sierpnia 30, 2018, 23:48:19 »
Kilka dni temu odbyły się mistrzostwa CTWC w HongKongu, no i... no aż się spociłem podczas oglądania starcia tytanów 8) przecież to się ogląda z zapartym tchem jak dobry dreszczowiec, owszem Jonas jest moim odwiecznym faworytem ale Japończyk też dał radę :

Co jest niesamowite w tych nieprzerwanych rozgrywkach na całym świecie, to fakt, że mimo upływających lat, pojawiających się mega nextgenowych konsol, czasami naprawdę przefajnych wariacji tetrisa (chociażby ostatni, ten co się gra w okularach "3D"), mimo tego wszystkiego, oni nadal grają w pierwszego, starego, prawilnego Tetrisa z 1989 i nadal korzystając ze standardowych joypadów - to jest dla mnie zdumiewające! ...no a dla naszej konsoli to tym bardziej szacun 8)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2018, 00:12:42 wysłana przez MWK »

Odp: Classic Tetris World Championship
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 31, 2018, 08:27:03 »
Hahah Japończyk ograł go "na śpiąco"  :D

Ode mnie taki mały achievement, lecąc z Tokio na pokładzie wśród gier do wyboru był klasyczny Tetris od Namco. Najlepsze wyniki - TOP SCORES - były zapisywane i do wglądu na ekranie każdego pasażera. I zrobiłem najwyższy wynik... w samolocie pełnym Japończyków.  ;D

*

Offline MWK

• 1354
    • www.mwkpegasus.prv.pl
Odp: Classic Tetris World Championship
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 07, 2018, 00:09:44 »
Młode wilki zaczynają podgryzać stare kocury.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Hmm... czy tylko ja oglądam całe takie retransmisje? Z zaciśniętymi pośladami? Całą drogę?!  8)

*

Online daf

• 1666
Odp: Classic Tetris World Championships (CTWC)
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 07, 2018, 08:38:01 »
Kilka finałów (i to jedynie finałów turnieju) było naprawdę emocjonujących i sam oglądałem z napięciem te pojedynki, jednak aż tak jak Ciebie mnie to nie wciąga, bo nigdy nie byłem dobrym zawodnikiem w te "klocki". ;)
Szkoda Jonasa, zawsze mu kibicowałem. Znowu młode chłopki z Azji zaczynają dominować?

*

Offline Jesionen

• *
  • 38
  • www.jagnes-fest.pl
    • JagNESFest
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2018, 21:47:38 »
Kurde Elegancko!! WOW :)
Atari Jaguar, Atari LYNX II, NES, Fei Hao GB-828

*

Offline MWK

• 1354
    • www.mwkpegasus.prv.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 24, 2019, 21:47:21 »
Zdaję sobie sprawę, że pewnie mało kto to ogląda, ale mimo to polecam chociaż ten kawałek z uwagi na KOSMICZNĄ wręcz grę ubiegłorocznego mistrza świata Josepha oraz przesympatycznego i równie doświadczonego gracza Greentea, no a oprócz tego młody wilk (który w ogóle debiutował rok temu) Danqz też swoje wydrapał, szczególnie po późniejszej walce w półfinale.

Tegoroczne starcie finałowe, w którym zobaczymy weterana Tetrisa - Koryana, już we wtorek 26 Listopada 8)
edit:: jest i walka finałowa, emocji nie brakowało, może nawet lepiej niż rok temu, no i był sam Pan Pażytnov

« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2019, 22:17:57 wysłana przez MWK »

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 27, 2019, 18:36:18 »
Podziwiam ich ! co za skill  ! Nigdy za Terisem nie przepadałem ,ale patrząc na nich aż naszła mnie ochota by zagrać ^^

*

Offline MWK

• 1354
    • www.mwkpegasus.prv.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 23, 2021, 17:44:30 »
Tetris cały czas zaskakuje. W ubiegłorocznych mistrzostwach świata zmierzyli się ze sobą bracia wymiatacze, ale na serio ciężko w to uwierzyć, jak takie młode szczyle potrafią tak doskonale w te klocki!

Serdecznie polecam obejrzeć cały mecz, bo były niezłe akcje - w szczególności jedna w okolicach 25 minuty, czegoś takiego jeszcze świat nie widział.
Pojedynek nie trwa on tyle co cały filmek, a praktycznie 45 minut do zakończenia finałowej rundy - dla niecierpliwych to zaczyna się ona od 35:30.

Szacun 8)