8Bitdo jest to producent bezprzewodowych kontrolerów gier dla wielu systemów operacyjnych, w tym również dla Androida, czyli że możemy w plenerze albo z nudów pograć sobie na naszym smartfonie. Strona producenta
TUTEJJako że to będzie wątek ogólny do dzielenia się informacjami czy wyrażania opinii o sprzęcie to nie będe też sie rozpisywał, recenzja jednego ze sprzętu jest na naszej stronie
TUTAJ HERE!Sam posiadam model, a dokładnie 2/3 modele, czyli:
-8Bitdo Zero Gamepad
-8Bitdo SFC30/SF30
-8Bitdo SFC30 PRO
Gamepady od tej firmy miały to do siebie że z czasem zaczeły robić się input lagi, co uniemożliwiało swobodną grę na smarfonie czy też PC. Należy wtedy jednak zaktualizować Firmware dostępne
TUTEJMuszę przyznać że te pady są całkiem ergonomiczne, a wiem ze kilku Contrabandytów posiada urządzenia tej Firmy.
Ja po przejściu z Zero Gamepada na SFC30 miałem problemy z okropnym input lagiem, lecz aktualizacja Firmware pomogła w likwidacji tego uciążliwego problemu i pad zaczął działać dosonale, inaczej było w przypadku modelu Zero Gamepad, ponieważ input lagi stały się chlebem powszednim w tym modelu i co gorsza, nie ma możliwości aktualizacji do niego firmware'a. Aktualnie mam SFC30 PRO i zajebiście mi służy w graniu na PC jak i na Androidzie.
A wy jakie macie doświadczenia z tymi padami?