W imieniu ekipy PozNinjaków chcę jeszcze raz przeprosić wszystkich, a przede wszystkim organizatora, za brak drużyny na tegorocznej (ostatniej

) edycji CFL.
Wiem, że ten post już nie wiele zmieni, ale chciałbym
żur0 żebyś wiedział, że dla mnie ten turniej to była esencja trzech ostatnich zlotów na których byliśmy i nie umniejszając nikogo zasług, coś na co najbardziej czekałem jadąc do Was. Nie wyobrażam sobie pustki, jaka będzie w kolejnych latach w sobotę popołudniu.

W pamięci będę miał nasze lepsze i gorsze występy, ostatnie kilka sekund półfinału z 2021 roku, gdzie skopałem wejście do finałowej batalii, ledwo żywych Kubę i Bartka, którzy po ciężkich dniach w pracy i opieki nad Rodziną wpadali do mnie na nocne treningi czy ostatnie szlifowanie formy w samochodzie w drodze na event.
Niestety w tym roku przyjazd naszego trio w komplecie był niemożliwy, stąd też wymuszona rezygnacja. Nie wiem czy mój post jest cokolwiek w stanie zmienić, ale chcę żebyś wiedział, że dla naszej trójki przygotowania do zlotu rozpoczynały się w momencie ogłaszania kolejnych gier na CFL'a i nie wyobrażalibyśmy sobie przyjazdu na Famicon bez udziału w nim.
Liczę na to, że rozczarowanie które Cię spotkało z czasem minie i jakieś światełko nadziei na przyszłość się pojawi. Znam uczucie zawodu organizatora, kiedyś przytrafiło mi się coś podobnego (o absencji ok 1/3 graczy dowiedziałem się pół godz po rozpoczęciu rozgrywek...), ale już następna organizowana przeze mnie edycja turnieju FIFA okazała się rekordowa pod kątem liczby uczestników i na nowo rozpaliła we mnie radość. Tego życzę i Tobie, a przede wszystkim nam.
Udanej zabawy Ekipo!