Tak.
Krisu ma rację. Te "komputerowe" DB9/15 mają za krótki wtyk.
Sylwester kiedyś o tym pisał i pokazywał przy okazji produkcji swoich rozgałęźników, że konieczna była instalacja przedłużki wtyku.
Kurcza, ja to jestem jednak przehooy, szukam szukam kombinuję, a przecież mam w chałupie 2 takie przelotki - jedną kupioną gdzieś u chińczyka właśnie (ta 9pin z kwadratową żeńską częścią) i muszę powiedzieć, że jest w tym coś o czym wspominał
yojc, ale nie na tyle koszmarnie, aby wtyczki same się wypinały, tragedii nie ma; - drugą zaś kupioną wieki temu z tototka właśnie, albo od Frankiego jeszcze, którą używam nonstopa do mojej Pszczoły (ta 15pin) i działa doskonale, ona z tego co pamiętam sprzedawana była nie tylko jako przedłużacz joypadów do Famicoma, ale również, tudzież przede wszystkim do Neo Geo - pod spodem linka do niby "nowej wersji":
>>
http://gamedoctorhk.com/index.php?main_page=product_info&cPath=72_1_17_121&products_id=1968Podsumowując. Działa to wszystko elegancko z każdymi padami i każdą konsolą - w przypadku famiclonów trzeba tylko obczaić który port jest tym portem "rozszerzeń". Niemniej jednak w nadchodzącym czasie nabędę jeszcze tamten kabelek od Pana Tadeusza Trojaka i opiszę wrażenia