Wiem, że w dobie swobodnego i nieograniczonego dostępu do internetu zakładanie takiego tematu nie ma większego sensu, ale jednak może się przyda w przypadku gdy ktoś autentycznie odkryje w jakiejś grze coś, co nie jest udokumentowane w sieci, albo dla tych, którzy chcą podzielić się czymś drobnym i nie chcą zakładać oddzielnego wątku w tym dziale. Zobaczymy jak i czy ten temat się rozwinie.
Ja na pierwszy ogień jadę z grą
Heavy Barrel w japońskiej wersji, gdyż w amerykańskiej to nie działa, nic tam nie działa.
AGAIN AND AGAIN OF RESURRECTIONMianowicie, jest sobie taki kartridżyk, który ma na odwrocie napisany śliczną angielszczyzną pewien ciekawy trik.
Jeśli na ekranie tytułowym wciśniemy i przytrzymamy w drugim joypadzie GÓRA+A+B, a jednocześnie naciśniemy START w pierwszym joypadzie to uzyskujemy nielimitowane życia
Momentalnie pobiegłem na
gamefaqs aby to sprawdzić/zweryfikować i owszem jest tam podana podobna metodologia działania, lecz tylko w połączeniu z wyborem konkretnego etapu (btw. "skrót" na level 8 zawiesza grę, ponieważ gra ma tylko 7 etapów, heh, ciekawe czy to jakiś geniusz znalazł czy może twórcy gry planowali zrobić jeden etap więcej a potem z tego zrezygnowali). Nie ma możliwości wystartować z tym patentem od początku gry.
Tutaj z pomocą przychodzi właśnie wspomniany cheat, którym obdarowali nas kitajscy piraci i bardzo im za to... dziękujemy!
P.S.:: Spodobało mi się jak fajnie zamiast "PLEASE" napisali "PLS", bo najciekawsze jest to, że taki skrót funkcjonuje w obiegu, tylko mi się od zawsze wydawało, że to "internet" wymyślił, tudzież wprowadził, ponieważ tam właśnie spotkałem się z nim po raz pierwszy, a tu nagle takie coś ;-)